За нови петна от мазут по плажовете на юг от Созопол сигнализират притеснени граждани. Плажуващите

...
За нови петна от мазут по плажовете на юг от Созопол сигнализират притеснени граждани. Плажуващите
Коментари Харесай

Топчета мазут се появиха и на плажа в Корал

За нови петна от мазут по плажовете на юг от Созопол сигнализират обезпокоени жители. Плажуващите на Корал през почивните дни забелязали първи топчетата мазут.

Морето разнася топчетата, само че и през днешния ден следи то тях личат. Според туристите е по този начин от четири денонощия.

Рибарите в Созопол също са сюрпризирани от катранените топчета.

От Морската администрация признаха, че огражденията, сложени да спрат разлива от потъналия транспортен съд, са разрушени от бурното море и не всички течове са овладени, оповестява bTV. „ Твърде евентуално е в действителност дребни топчета да не престават да излизат от други отвори, очевидно корабът към този момент е в доста тежко състояние”, разяснява кап. Живко Петров, шеф на Морска администрация.

Анализ на сателитни фотоси от региона демонстрира разпространяване на разлива. От Маслен нос до Царево има две петна, едното с дължина 10 км, а другото с дължина 20 км.

Утре се чака решение на Министерски съвет по какъв начин да бъде овладяна цялата повреда. Предварителните планове сочат, че интервенцията по източването на горивото ще продължи към два месеца и ще коства сред 1 и 2 млн. лева

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР